Urbanisatie neemt overal ter wereld toe.
Tegen 2050 zal 70 procent van de wereldbevolking in een stad wonen, aldus het Population Reference Bureau.
Een van de meest tastbare manieren om gevoel te krijgen voor deze groei, is door te kijken naar de bevolkingsdichtheid van steden.
Dichtbevolkte steden worstelen met unieke uitdagingen. Ze vechten om middelen zoals huisvesting, persoonlijke ruimte en vragen het maximale van de infrastructuur.
De foto’s hieronder geven slechts een voorproefje van hoe is om te leven in overvolle steden.
New York is de dichtbevolkste stad in de Verenigde Staten. Een vierkante mijl (2,6 vierkante kilometer) bevat meer dan 27.000 mensen. Het lijkt misschien claustrofobisch, maar het stelt nog niets voor in vergelijking met andere drukke steden.
Foto: Luciano Mortula/Shutterstock
Bron: NYC Population
Kijk bijvoorbeeld naar Manilla. Hier wonen 107.000 mensen per vierkante mijl (2,6 vierkante kilometer), de meest dichtbevolkte stad ter wereld.
Foto: Erik de Castro/Reuters
Manilla's geboortecijfer is 3,1 kinderen per vrouw. Experts voorspellen dat de populatie tegen 2025 is verdubbeld, ondanks dat de infrastructuur die hoeveelheid helemaal niet aankan.
Foto: John Javellana/Reuters
Bron: World Population Review
Het transport is het meest zichtbare probleem van overbevolking. In Kolkata, India - bevolkingsdichtheid 63.000 per vierkante mijl (2,6 vierkante kilometer) - zorgt het regenseizoen voor nóg meer problemen op de toch al problematische snelwegen.
Foto: Parth Sanyal/Reuters
Als het gaat over huisvesting, dan proberen de inwoners van Kolkata hun spullen zoveel mogelijk op te stapelen gedurende de dag. Deze garage wordt gebruikt om fietsen op te stapelen.
Foto: Rupak De Chowdhuri/Reuters
Kolkata is niet de dichtbevolkste stad van India, dat is Mumbai: 73.000 mensen per vierkante mijl (2,6 vierkante kilometer). Hierdoor zijn de huizen ongelofelijk klein.
Foto: Danish Siddiqui/Reuters
De huur van een 'huis' van omgerekend 9 vierkante meter kost tussen de 3,5 en 5 euro per maand.
Foto: Danish Siddiqui/Reuters
In de meest dichtbevolkte stukken van Hongkong leven soms complete families in appartementen van 5,5 vierkante meter voor 440 euro per maand.
Foto: Tyrone Siu/Reuters
Bron: Business Insider
Zogenaamde 'cubicles homes' (of grafkisthuizen) huisvesten studenten en ouderen die weinig te besteden hebben of geen familie hebben waar ze kunnen gaan wonen.
Foto: Bobby Yip/Reuters
Tenminste 200.000 mensen wonen in deze 'huizen' met een afmeting van hooguit een paar vierkante meter. Ze worden op elkaar gestapeld. De huur is omgerekend 158 euro per maand.
Foto: Bobby Yip/Reuters
In Dhaka, Bangladesh - bevolkingsdichtheid 73.000 inwoners per vierkante mijl (2,6 vierkante kilometer) - zijn de treinen zó vol, dat mensen van de ene naar de andere trein springen.
Foto: Mohammad Ponir Hossain/Reuters
Op de markten in de stad stapelen verkopers enorme hoeveelheden voedsel op om de duizenden bezoekers van eten, klamboes en vlees te voorzien.
Foto: Mohammad Ponir Hossain/Reuters
De drukste stad van Israël, Bnei Brak, heeft een bevolkingsdichtheid van iets meer dan 70.000 mensen per vierkante mijl (2,6 vierkante kilometer). Feestdagen en politieke bijeenkomsten zorgen voor duizenden mensen op straat.
Foto: Ronen Zvulun/Reuters
Vaak komen er grote orthodoxe families bijeen, net als inwoners die naar kleinere randsteden zijn verhuisd.
Foto: Baz Ratner/Reuters
Drukke steden kunnen ook voor fantastische feesten zorgen. Tienduizenden mensen gingen in maart de straat op in New Delhi, India om de winst van politicus Amit Shah te vieren.
Foto: Adnan Abidi/Reuters
Supporters dansten, maakten muziek en overgoten elkaar met kleurrijk poeder.
Foto: Adnan Abidi/Reuters
In Macau - een stad met een bevolkingsdichtheid van 55.000 mensen per vierkante mijl (2,6 vierkante kilometer) - zorgt de bevolkingsdichtheid voor veel feestjes die niet zouden misstaan in Las Vegas.
Foto: Bobby Yip/Reuters
De bevolkingdichtheid van Macau laat zien dat de combinatie van extreme rijkdom en armoede resulteert in zowel lucratieve zakelijke kansen, als gevaren voor de volksgezondheid.
Foto: Bobby Yip/Reuters
New York City lijkt opeens een bijna rustige stad. Bijna.
Foto: Flickr/Jerry Ferguson